Hvalpe

Hvalpe

 

Pixel (Sandy's hvalp) fik hvalpe i 2016, og vi tænker på at hun skal parres næste gang hund kommer i løbetid, hvilket vi forventer bliver i slutningen af 2017.

 

Se mere på www.dalmatin.dk

På billederne herunder ses Pixels søskende (Kennel Frihedens S- kuld)

Kontankt os på mail:

jm@dalmatin.dk

eller på telefon,

+45 86117162

 

Er vi ikke hjemme indtal venligst en besked på tlf svareren.

Pixel har nu fået hvalpe

Det er altid et stort projekt for os at have hvalpe.

Tæven, hvalpemoderen:

Først skal vores tæve bedømmes, hvordan opfører hunden sig under de forskellige forhold hunden oplever, er den nervøs, eller bange og hvordan er opførslen overfor børn, mennesker eller andre hunde. Den bliver høretestet som hvalp, HD fotograferes, når den er omkring 1½ år gammel, og så skal den gennemgå en unghunde mentalbeskrivelse, og sluttelig er det et krav, at den klarer sig godt på udstillinger.

Hvis ikke alt dette er tilfredsstillende skal den tæve ikke have hvalpe

 

Hanhunden, hvalpefaderen

bare det at finde den rigtige hanhund kræver en del, først granskning af forskellige klubblade og hjemmesider for at finde mulige kandidater, derefter besøg på hundeudstillinger også på udkig efter mulige avlshanner.

Efter at have fundet nogle kandidater undersøges om det tidligere har været brugt til avl, og hvad det har resulteret i, lige som stamtavlen gennemgås for at få indtryk af de arvelige egenskaber.

 

Er den HD fotograferet, har den gennemgået en mentalbeskrivelse,

Det er lykkedes at finde alle tiders hanhund nemlig Mellanöllans Sgt Pepper (Baloo), der som en af de mange vi har set på er en af de få der er mentalbeskrevet.

 

Vi kan nu levere 5 generation efter Timanka's Danish Delight, som vi hentede i Norge i 1996, da vores første dalmatiner Mimi var ved at være gammel.